Trosgrunnlag

Trosgrunnlaget for DELK er det samme som de fleste andre lutherske kirker i verden.

Glade lutheranere- på bekjennelsens grunn

Vi tror at Guds ord, forkynt som lov og evangelium, er det virkemiddelet Gud bruker når han samler og bygger sin menighet.- og har derfor ikke tro på andre virkemidler enn Ordet alene.Ordet om korset er vel en dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det en Guds kraft.! – evangeliet er en Guds kraft til frelse – (Kor 1,18 og Rom 1, 16)
Vi tror at vi blir Guds barn og rettferdiggjort for Jesu skyld ved troen alene, og at frelsen derfor er et Guds verk alene og ikke vår gjerning.«Se der Guds lam, som bærer verdens synd!» (Joh 1, 29)
Vi tror at Guds Ånd blir gitt gjennom Herrens ord og sakramenter, og ikke ved noe annet middel. Guds folk kjennes derfor på at de samles om nådemidlene.Velsignelsens kalk som vi velsigner, er den ikke samfunn med Kristi blod? Brødet som vi bryter, er det ikke samfunn med Kristi legeme? (1 Kor 10, 16)